+316 10686515 info@boomingmarketing.nl

SOCIAL MEDIA BEHEER

Social media is booming! Het is niet meer weg te denken uit de samenleving van nu. Ongeveer 87% van de Nederlanders ouder dan 18 jaar maakt er wel eens gebruik van. Dit biedt vele kansen voor bedrijven, maar deze relatief nieuwe marketingtool roept tegelijkertijd ook veel vragen op. Welke social media kanalen moet een bedrijf gebruiken? Hoe moet zij de doelgroep aanspreken? Wat moet zij plaatsen? Op welke momenten?

Omdat niet iedereen ermee bekend is, wordt er vaak maar wat geplaatst. Maar pas op! Social media is meer dan een platform met plaatjes, het is een krachtig medium dat allesbepalend kan zijn voor jouw omzet!

Welke social media kanalen moet een bedrijf gebruiken?

Facebook, Linkedin, Pinterest, Youtube, Whatsapp, Instagram, Snapchat en noem maar op… Maar op welk kanaal moet een bedrijf nou actief zijn? Dat is geheel afhankelijk van je bedrijf zoals je doelgroep,Β  je boodschap en je doelstellingen.

Op dit moment is Facebook (na Whatsapp) het populairste social media kanaal. Toch zijn er sterke dalingen te zien bij Facebook. Ten opzicht van 2018 zijn er namelijk in 2019 6% minder gebruikers en 10% minder dagelijkse gebruikers. Moeten we dan met z’n allen stoppen met Facebook? Zeker niet! Facebook heeft nog altijd 6,8 miljoen gebruikers die het platform dagelijks gebruiken. Er valt dus nog steeds veel te halen!Β 

Instagram daarentegen wordt steeds populairder. Dankzij een stijging van 26% ten opzichte van 2018 heeft Instagram dagelijks 2,7 miljoen actieve gebruikers. Daarnaast is dit ook een erg prettig kanaal als je de interactie wilt aangaan met je volgers. Door middel van Instagram Stories kun je op een persoonlijke manier iets vertellen, een vraag stellen of een poll inzetten. Super handig!Β 

Totaal gebruik van social media in 2019

  • Whatsapp 86% 86%
  • Facebook 73% 73%
  • Youtube 62% 62%
  • Instagram 36% 36%
  • Linkedin 34% 34%

Bron: Newcom 2019

“Social media is een krachtig kanaal dat tijd en creativiteit vereist”

Wil jij meer succes halen uit social media?

Social media kan ontzettend veel betekenen voor bedrijven. Het kan het aantal fans vergroten en je omzet laten stijgen. Hier is echter wel tijd, creativiteit en kennis voor nodig. Tijd die je misschien niet hebt vanwege de drukte in je bedrijf. Daarom kan ik jouw social media kanalen in beheer nemen. We kijken samen naar wat jij wilt uitstralen met je bedrijf, wie je doelgroep isΒ  en wat je doelstellingen zijn. Vervolgens stel ik aan de hand van deze informatie een strategisch plan en contentkalender op. Ik zorg dat jouw kanalen groeien en jij hebt er geen omkijken meer naar.

Gratis e-book: 30 geheimen om moeiteloos klanten te krijgen

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Veel plezier met je download!